
با تاریخچه و انواع موبایل هواوی بیشتر آشنا شوید
>تصویر منفی که نسبت به هوآوی را داشتید، دور بریزید. هوآوی این روزها خیلی قدرتمندتر از گذشته شده است. البته که از اول هم برندی قوی بود. در حال حاضر هوآوی بزرگترین شرکت تولیدکننده گوشی در چین و سومین در دنیا بعد از سامسونگ و اپل است. با اینکه این برند توانسته به چنین قدرتی برسد، بااینحال بیشتر مردم دنیا آن را با گوشی ارزان و باکیفیت و قدرت بالا میشناسند؛ اما باید بدانید که هوآوی درزمینهٔ تولید تجهیزات و ساختار ارتباطات و اطلاعاتی رتبه اول را دارد. در این زمینه هم توانسته از اریکسون کاملاً پیشی بگیرد.
گوشیهای هوآوی نسبت به تجهیزات مخابراتی قدرت بالایی ندارند؛ اما توانست در سال 2019 و در شرایط سخت تحریمهای آمریکا بیش از 230 میلیون دستگاه فروش داشته باشد. 170 کشور و 3 میلیارد مصرف کننده خود گواه بر بالا بودن محبوبیت این برند است. بر اساس اطلاعیهای که در خود سایت هوآوی منتشر شده است، یکی مهمترین دلایل موفقیت تمرکز بر نوآوری در برطرف کردن نیاز مشتری و انجام دادن تحقیقات اولیه بیش از انجام دادن هر کاری است. همین مسئله باعث شده تا این برند امروز با وجود تمام مشکلات، رتبه سوم دنیا را بپردازیم.
در حال حاضر این برند با عرضه انواع موبایلهای مختلف از جمله پرچمدارهای سری پی و میت جایگاه بالایی را بین رقبا به دست آورده است. در ادامه قصد داریم تا به بررسی تاریخچه و معرفی هوآوی و گوشیهای آن خواهیم پرداخت.
تاریخچه هوآوی
هوآوی شرکت چندملیتی است که بیشترین محبوبیت آن درزمینهٔ تولید و فروش انواع تجهیزات ارتباطی است. در واقع اولین برند فعال این حوزه در دنیا به حساب میآید. این شرکت در 1987 میلادی و در ادامه برنامه توسعه زیرساختهای مخابراتی چین توسط رن ژنگفی تأسیس شد. ژنگفی در آن موقع که همه شرکتها به دنبال سرمایهگذار خارجی بودند، با تأکید بر همکاری با نیروی بومی فعالیت خود را شروع کرد.
هوآوی در ابتدا تمرکز بر سوییچهای تلفن را در برنامه خود قرار داد که هسته اصلی شبکههای مخابراتی چین را تشکیل میداد. در آن موقع این برند شرکت کوچکی بود که برای ایجاد زیرساختهای مخابراتی رقبای بسیار سرسختی را باید کنار میگذاشت که البته موفق هم شد.
از سال 1997 هوآوی شروع به بستن به قراردادهای بینالمللی برای تولید و عرضه محصولات زیرساخت شبکههای را آغاز کرد. اولین کشور هنگکنگ بود. بعد توانست با افزایش توانایی خود، دفترهای R&D در کشورهای سوئد، آمریکا، روسیه، ترکیه، هند و کلمبیا افتتاح کند. با تأسیس چنین دفترهایی توانست محصولات شبکه به ویژه وایرلسهای مبتنی بر GSM را در دنیا عرضه کند. به این صورت نام خود را گسترش داد.
در خصوص تاریخچه هوآوی باید ساعتها صحبت کرد. این مسئله خارج از بحث این نوشته است. فقط همین را باید گفت که این برند از همان اول به دنبال این بود تا بتواند سهم بزرگی از بازار را به دست بیاورد. هرچند تا الآنهم 80% شرکتهای مخابراتی دنیا با آن برای تجهیزات خود همکاری میکنند.
اولین گام هوآوی برای تولید گوشیهای هوشمند از سال 2003 و 2004 بود که با همکاری شرکتهایی در آمریکا و هلند، زمینه تحقیقاتی روی نسل سوم شبکه ارتباطی (3G) را شروع کرد. البته هوآوی درزمینهٔ تولید و عرضه دستگاههای مختلفی از جمله مودم، ماژولها و دیگر تجهیزات شبکه فعالیت دارد. بعد از بررسی و کار درزمینهٔ نسل سوم، شروع به تولید انواع گوشیهای هوشمند در سریهای متفاوت با تراشههای مخصوص به خود کرد. در حال حاضر هوآوی توانسته سومین فروشنده بزرگ تلفن همراه در دنیا باشد. در سال 2010 بود که تعداد فروش 120 میلیون گوشی را ثبت کرد.
گوشیهای هوآوی در ایراناولین نسل از گوشیهای هوآوی در سال 90 وارد ایران شد. در آن موقع گوشیهای وارد شده بسیار ساده بودند و بعضاً کیفیت آنچنان بالایی نداشتند. برای همین نسبت به دیگر برندهای بازار بسیار با قیمت پایینتری عرضه میشدند. در واقع تصوری که از برند هوآوی وجود داشت، گوشی ارزان قیمت بیکیفیت بود؛ اما مسئولان هوآوی سعی کردند تا با عرضه نمونههای جدید و تغییر استراتژیهای خود، در این زمینه تغییراتی را به وجود آورد.
با ورود پرچمداران و نمونههای جدید در حال حاضر هوآوی یک برند پرقدرت و قوی در ایران به حساب میآید. از راه اندازی خط داده و کمک به توسعه فیبر نوری تا عرضه محصولات جدید در ایران، نمونه فعالیتهای این شرکت هستند. نکته جالب توجه اینکه با وجود تحریمهای آمریکا، هیچ خللی در نوع همکاری ایران به وجود نیامد. شاید دیگر برندها در بقیه محصولات، نمایندگی خود را جمع کرده باشند؛ اما گوشی این برند در این زمینه هنوز با ایران همکاری میکند. شرکت مدیا پردازش نماینده رسمی برند هوآوی در ایران است.
محصولات هوآویقبل از اینکه به بررسی موبایلهای اولین برند سازنده گوشی در چین بپردازیم، ابتدا بهتر است تا بدانیم که چه محصولات دیگری عرضه میکند:
- تجهیزات مخابراتی
- تجهیزات شبکه
- گوشیهای موبایل
درزمینهٔ تجهیزات مخابراتی، هوآوی رتبه اول را در دنیا دارد؛ اما در گوشیها دارای جایگاه سوم است. هرچند که تلاش شده است تا با عرضه پرچمداران و با افزایش قابلیتها بتواند میزان فروش خود را افزایش دهد.
انواع محصولات تلفن هوآوی
هوآوی C300 و U626
اینها دو سری از اولین گوشیهای هوآوی هستند که در سال 2004 و 2005 عرضه شدند. در واقع این برند با ورود این دو گوشی در بازار معروف شد. هوآوی C300 دارای سادهترین ظاهر ممکن بود که از شبکه CDMA پشتیبانی میکرد. U626 هم اولین گوشی پشتیبان کننده 3G بود.
C300 دارای ویژگیهایی زیر بود:
- جایگاه اسلات مینی سیم کارت
- دارای ابعاد 105×46×20 میلیمتر
- صفحه ال سی دی
- دارای وزن 95 گرم
- باتری لیتیومی با مدت زمان مکالمه 4.5 ساعت و حالت آماده به کار 220 ساعت
- دارای تنها قابلیتهایی از جمله ارسال و دریافت پیامک، نگهداری فرد پشت خط تلفن، بازیهای ساده، تقویم، ماشینحساب، آلارم، زمان سنج، ساعت و حالت ویبره
در واقع یک گوشی ساده با طراحی کلاسیک بود. چیزی شبیه به همان نوکیاهای اولیه با کمی با امکانات بیشتر.
U626 دارای ویژگیهای زیر بود:
- سال عرضه 2005
- جایگاه اسلات مینی سیم کارت
- دارای ابعاد 96.8×49.9×25.9 میلیمتر
- صفحه نمایش رنگی با رزولوشن 240×320 پیکسل
- دارای وزن 135 گرم
- باتری لیتیومی با مدت زمان مکالمه متوسط 2.5 ساعت و حالت آماده به کار 250 ساعت
- دارای تنها قابلیتهایی از جمله بلوتوث 1.1، ارسال و دریافت پیامک، پورت یو اس بی، دوربین 0.31 مگاپیکسل، رزولوشن 640*480 پیکسل، ضبط ویدئو، ام پی تری پلیر، پشتیبانی از برنامه نویسی جاوا، نگهداری فرد پشت خط تلفن، بازیهای ساده، تقویم، ماشینحساب، آلارم، زمان سنج، ساعت و حالت ویبره
هوآوی U8220
U8220 اولین گوشی اندرویدی هوآوی است که در 2009 به بازار عرضه شد. این برند با این گوشی وارد عرضه اندروید شد و رقابت خود را با دیگر برندها آغاز کرد. البته با توجه به قدیمی بودن نسخه اندروید یعنی v1.5 دیگر کمتر کسی از آن استفاده میکند؛ مگر اینکه کسی از قبل داشته باشد. به هر حال برای زمان خودش در ده سال پیش حرفهای زیادی برای گفتن داشت. به ویژهاینکه این گوشی بعد از اولین موبایل اندروید T-Mobile G1 عرضه شد.
به هر حال این گوشی مشکلات خاص خودش را داشت؛ به روز نشدن اندروید نبودن قطعات یدکی در صورت آُسیب دیدن، بوت نشدن، کیفیت پایین باتری و نداشتن قابلیت برای نصب نرم افزارهای به روز. به هر حال در سال 2009 یک اسمارت فون به اصطلاح عالی به حساب میآمد و توانست توجه بسیاری را به سمت خود جلب کند. در حال حاضر دیگر این مدل تولید نمیشود.
ویژگیهایی که در این مدل گوشی وجود دارد، شامل:
به هر حال این گوشی مشکلات خاص خودش را داشت؛ به روز نشدن اندروید نبودن قطعات یدکی در صورت آُسیب دیدن، بوت نشدن، کیفیت پایین باتری و نداشتن قابلیت برای نصب نرم افزارهای به روز. به هر حال در سال 2009 یک اسمارت فون به اصطلاح عالی به حساب میآمد و توانست توجه بسیاری را به سمت خود جلب کند. در حال حاضر دیگر این مدل تولید نمیشود.
ویژگیهایی که در این مدل گوشی وجود دارد، شامل:
- عرضه در اکتبر 2009
- تکنولوژی GSM/HSPA
- دارای ابعاد 116×63×14 میلیمتر
- دارای وزن 135 گرم
- قابلیت نصب مینی سیم کارت روی آن
- اندازه صفحه 3.5 اینچ با رزولوشن 480×320 پیکسل
- دارای اندروید 1.5
- دارای حافظه داخلی 192 مگابایت و اسلات میکرواس دی با ظرفیت 16 گیگابایت
- دارای دوربین 3.15 مگاپیکسل (بدون دوربین سلفی)
- دارای ویژگیهای وای فای، بلوتوث 2.0، جی پی اس و پورت یو اس بی 2.0
- امکان استفاده از مرورگر با سادهترین حالت
- دارای ام پی تری و ام پی فور پلیر
- دارای باتری لیتیوم 1500 میلیآمپر با زمان استفاده 3 ساعت و 30 دقیقه و 300 ساعت حالت آماده به کار
- دارای بدنه با رنگ مشکیهوآوی U8660
U8660 را با نام هوآوی آنر میشناسند. آنر زیر برندی از هوآوی است که در ابتدا برای کمک به گسترش تسلط بر بازار و افزایش محبوبیت بین نسل جوان به وجود آمد؛ اما بعد راه آنها جدا شد. البته باید گفت که هر دو هنوز در استفاده از قطعات و تکنولوژی مشترک هستند و آنر هنوز بخشی از خود هوآوی به حساب میآید. البته در ادامه به تاریخچهای هوآوی و تعامل این دو برند با هم میپردازیم. فعلاً از بحث دور نشویم.
گوشی هوآوی مدل U8660 در سال 2011 عرضه شد. گوشی که در ابتدا قرار بود تا در خود چین عرضه شود؛ اما بعدها تا دل آمریکا هم پیش رفت. مشخصات این گوشی شامل:
گوشی هوآوی مدل U8660 در سال 2011 عرضه شد. گوشی که در ابتدا قرار بود تا در خود چین عرضه شود؛ اما بعدها تا دل آمریکا هم پیش رفت. مشخصات این گوشی شامل:
- صفحه نمایش 3.5 اینچ با رزولوشن 320×480 پیکسل با 16 میلیون رنگ
- دوربین 3.2 مگاپیکسلی
- پردازنده Qualcomm Snapdragon MSM7227 با سرعت 600 مگاهرتز
- رم 256 مگابایت و حافظه میکرو اس دی با افزایش قابلیت تا 32 گیگابایت
- سیستمعامل اندروید 2.3
- پشتیبانی از سیم کارت مینی
- ابعاد 11.9×60.5×116.3 میلیمتر
- دارای وزن 110 گرم
- عرضه شده در اکتبر 2011
- دارای قابلیتهای یو اس بی، وای فای، جی پی اس و بلوتوث 2.1
- دارای باتری لیتیوم باقابلیت صحبت 6 ساعت و 40 دقیقه و حالت آماده به کار 400 ساعت
پشتیبانی از دو زبان انگلیسی و چینیحالا که اسم آنر آمد، بد نیست که نگاهی به تاریخچه این برند و همکاری آن با هوآوی بیندازیم. همچنین در ادامه به معرفی مدلهای مختلف آنر به همراه ویژگیها خواهیم پرداخت.
معرفی برند آنر
آنر یک نام تجاری هوشمند و زیرمجموعه برند هوآوی است. برنامهریزی برای این برند از سال 2011 انجام شد. در همان موقع هم تلفنهای هوشمندی تحت نام این برند مانند نمونه بالا وارد بازار شد؛ اما تأسیس رسمی آن از سال 2013 بود.
در گذشته هوآوی بیشتر گوشیهای خود را به صورت فیزیکی در چین و دیگر کشورها به ویژه قاره اروپا به فروش میرساند؛ اما مدیران این مجموعه به دنبال دریافت سود بالاتری بودند. دنیا در حال تغییرات بود و همه چیز به صورت اینترنتی انجام میشد. رقبای قوی آنها با ایجاد فروشگاههای اینترنتی و عرضه گوشیهای با قیمت مناسبتر در حال تسخیر بازار بودند. از این رو هوآوی با معرفی آنر به دنبال دو هدف بود: تمرکز بر بازاریابی و فروش به صورت آنلاین و از همه مهمتر تمرکز بر نسل جوان.
بیشتر محصولاتی توسط برند آنر بیشتر به صورت اینترنتی عرضه میشود. البته به هر حال فیزیکی هم به فروش میرسد؛ اما هدف اصلی استفاده از بستر اینترنت بود. گوشیهای آنر در ابتدا به عنوان تلفن هوشمند شناخته میشدند. از پرچمداران امروزی خبری نبود. 2014 سالی بود که اولین محصول این برند به صورت رسمی وارد بازار شد. Honor 3C اولین گوشی هوشمند آنر بود. این یک گوشی پایین رده با امکانات پایینی به حساب میآمد. بعد سری X بود که میان رده به حساب میآمد. در واقع سریهای C و X تنها موبایلهای هوشمند آنر بودند که بعد از آن این برند به سمت ساخت گوشیهای پرچمدار رفت.
حال به بررسی اجمالی گوشیهای هوشمند آنر میپردازیم:
Honor 3C
این یک گوشی میان رده بود. البته بعضی آن را در حال حاضر پایین رده به حساب میآورند. به هر حال با توجه به امکاناتی که تا الآن به وجود آمده است، در نظر گرفتن چنین مسئله عجیبی نیست. آنر سه سی در زمان خودش در گروه گوشیهای با امکانات عالی و با قیمت بسیار مناسب قرار میگرفت. ویژگیهای این گوشی شامل:
- عرضه در دسامبر 2013 (توقف در تولید)
- ابعاد بدنه 9.2×71.4×139.5 میلیمتر
- وزن 140 گرم
- پشتیبانی از دو سیم کارت میکرو اس دی
- اندازه صفحه 5 اینچ با رزولوشن 1280×720 پیکسل
- سیستمعامل اندروید 4.2.2
- چیپست Mediatek MT6582
- پردازنده Quad-Core 1.3 GHz Cortex-A7
- حافظه داخلی 8 گیگابایت با اسلات میکرو اس دی تا ظرفیت 32 گیگابایت
- دوربین 8 مگاپیکسل
- دوربین سلفی 5 مگاپیکسل
- دارای امکانات وای فای، بلوتوث 4.0، جی پی اس، رادیو پورت یو اس بی 2.0
- دارای شتاب سنج، قطب نما
- دارای دو رنگ سفید و مشکی
- مرورگر وب باقابلیت پشتیبانی از HTML5
آنر در سریهای X بهتر عمل کرده است. 3X، 4X، 5X، 6X و 7X سری گوشیهای میان رده آنر هستند که از سال 2013 تا 2017 به بازار عرضه شدند. بعد از آن دیگر آنر تمرکز خود را روی تولید و عرضه پرچمدارها گذاشت.
ویژگیهای کلی سری X آنر
- پشتیبانی از 4G از سری 4 به بعد
- متوسط وزن 160 گرم
- پشتیبانی از دو سیم کارت (از سری 6 اندازه سیمکارتها به سمت نانو رفت.)
- اندازه صفحه 5.5 اینچ (برای سری 7 با اندازه صفحه 5.93 اینچ)
- پشتیبانی از اندروید 4.2.2 تا 7
- دارای پردازنده کوآد اوکتا
- حافظه داخلی تا 32 گیگابایت
- کیفیت دوربین از 13 تا 16 مگاپیکسل
- پشتیبانی از وای فای، بلوتوث 4.0، میکرو یو اس بی 2.0
البته اینها ویژگیهای تقریباً مشترک بودند. مسلماً هر چه به سمت 7X میرویم، امکانات گوشی پیشرفتهتر هم خواهد شد. فقط از آنر 5X بود که توانست بازار میان ردهها به ویژه در آمریکا را تسخیر کند. البته 6X و 7X آنهم توانستند فروش بسیار بالایی در آمریکا و در کنار آن جوایز متعددی را به دست بیاورند.
بعد از این، آنر به سمت تولید گوشیهای پرچمدار رفت. اولین گوشی اولین پرچمدار آنر 6 بود. این گوشی در سال 2014 معرفی شد. این برند با توجه به ویژگیهایی داشت، توانست تا 6 ماه سال بعد هم سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص دهد. پشتیبانی از اینترنت 4G، ابعاد 7.5×69.7×139.6 میلیمتر، وزن 130 گرم، صفحه نمایش 5 اینچ با رزولوشن 1920×1080 پیکسل، اندروید 4.2.2، پردازنده کوآد اوکتا، حافظه داخلی 32/16 گیگابایت، دوربین 13 مگاپیکسل در عقب و 5 مگاپیکسل در جلو از جمله ویژگیهای این مدل گوشی هستند.
بعد از 6، آنر به سراغ دومین پرچمدار خود رفت که آنر 7 نامیده میشد. آنر 7 امکانات پیشرفتهتری نسبت به 6 داشت؛ برای مثال، اندازه صفحه آن 5.2 اینچ، اندروید 5، حافظه داخلی تا 256 گیگابایت، دوربین عقب و جلو به ترتیب 20 و 8 مگاپیکسل و همچنین سنسور اثرانگشت از ویژگی های آن است.
در کنار معرفی و عرضه پرچمداران، آنر گوشی به نام مجیک آنر را معرفی کرد. با این گوشی آنر تکنولوژی هوش مصنوعی را وارد حوزه تولید گوشیهای هوشمند خود کرد. بیشتر عملیات تعریف شده بر اساس رفتار کاربران است و به این صورت باعث افزایش تعامل و تجربه کاربری خواهد شد.
بعد از آنر 7 نوبت به معرفی آنر 8 رسید. سریهای تولید شده آنر هرچه به سمت عدد بالاتر میرفتند، قدرت بیشتری به دست میآوردند. در آنر 8 استفاده از اندروید 6، پردازنده کایرین 950، رم میکرو اس دی تا حافظه 256 گیگابایت، رم 4 و حافظه داخلی 32 گیگابایت از ویژگیهای مهم این نوع سری هستند. در طراحی این گوشی چیزی که میتوان مشاهده کرد، دقت و ظرافت در طراحی است. این طراحی به صورتی است که هیچگونه مکان خالی و اضافهای مشاهده نمیشود. کیفیت بالایی که در صفحه نمایشگر آنر 8 به کار رفته باعث شده تا این مدل یکی از بهترین صفحات را داشته باشد. مهمترین ویژگیهای دیگر به کار رفته کیفیت دوربین است. به طوری که آنر 8 را یکی از بهترین دوربینهای عکاسی مینامند.
آنر 9 بعد از آنر 8 وارد بازار شد. رم 6 گیگابایت با حافظه داخلی 64 گیگابایت، اندورید 7 و پردازنده کایرین 960 از جمله ویژگیهای منحصر به فرد در این مدل است که آن را به یک نمونه پرفروش تبدیل کرده است. البته آنر در کنار آن به عرضه لایت و پرو نوت هم اقدام کرده است. در هرکدام از سریها، ویژگیهای به مراتب قویتر و البته برای دستههای مختلف به کار برده شده است؛ برای مثال سعی شده است تا در مورد لایت کمی گوشی به میان رده نزدیکتر باشد که قیمت آن مناسبتر شود.
آنر 10 آخرین گوشی عرضه شده در می 2018 توسط این برند است. صفحه نمایش 5.84 اینچ، اندروید 8، پردازنده کایرین 970، رم 6 با حافظه داخلی 128 گیگابایت، دوربین سلفی 24 مگاپیکسل، بلوتوث 4.2 از ویژگیهای این گوشی است.
حالا باز به سراغ بررسی سریهای مختلف برند هوآوی میرویم.
هوآوی بعد از آن به سراغ معرفی پرچمداران خود رفت که با پیشوند اسند (Ascend) معرفی میشدند. هوآوی مانند بقیه برندها هرساله گوشیهایی را معرفی میکند. این گوشیها در سه دسته پایین رده، میان رده و پرچمدار تقسیم میشوند. تقسیمبندی موبایل در هر سه گروه بر اساس ویژگیهای آنها متفاوت است. در سال 2012 بود که هوآوی با رونمایی از سریهای پی، دی و جی به گروه پرچمداران اضافه شد. البته اولین پرچمدارن این حوزه اسند پی 1 و اسند پی 1 اس است. بعدها سری میت معرفی شد که از نظر تکنولوژی تا حدی شبیه به پی اما بهتر و پیشرفتهتر بودند.
سری P
وقتی صحبت از هوآوی میشود، نمیتوان سری پی را نادیده گرفت. اولین پرچمدار که توانست با رقبای خود به ویژه برند سامسونگ رقابت ویژهای کند و بازار را در دست خود بگیرد. اسند سری پی اولین پرچمدار بود که در جولای 2012 عرضه شد. اندروید 4.0، پردازنده 1.5 گیگاهرتز دوآل، رم 1، حافظه 32 گیگابایتی، صفحه 4.3 اینچی و دوربین 8 مگاپیکسلی از جمله ویژگیهای اولین پرچمدار سری پی هوآوی بود.
به تناسب هر چه سریها افزایش پیدا کرد، امکانات ویژگیهای آنها بهینهتر میشد. سریهای پی بیشتر به دلیل داشتن دوربینهای باکیفیت خیلی مهم هستند. در واقع این سری را در دسته دوربین عکاسی قرار میدهند. هرچه سری پی به آخرینها یعنی همان 30 نزدیکتر میشد، رزولوشن و کیفیت دوربین هم افزایش پیدا میکرد. در سریهای آخر هم که از چند دوربین استفاده میشود. نکته جالبتر اینکه هر سری از پی برای یک حوزهای معروف هستند؛ برای مثال P6 نازکترین، P8 اولین پرچمدار تمام فلزی، P9 دوربین تک رنگ، P10 تنوع رنگی و عکاسی پرتره، P20 استاندارد جدید برای عکاسی. استفاده از انواع لنزها به ویژه لنزهای اولترا واید در افزایش کیفیت آنها تأثیرگذار بوده است.
البته فقط کیفیت دوربین نیست که بهبود پیدا کرده است. سی پی یو حافظه داخلی هم افزایش چشمگیری داشته است. آخرین سری پی که قرار است در مارس 2020 عرضه شود، سری P40 است. این گوشی از نظر مشخصات ظاهری شاید با نمونه قبلی خود یعنی P30 فرقی دارد؛ یعنی همان براق بودن و نازکی دارد؛ اما گوشههای آن به صورتی است که به راحتی در دست جای میگیرد. دیگر ویژگیها شامل پردازنده کایرین 990، پشتیبانی از اینترنت نسل 5، اندروید 10، اندازه صفحه 6.1 اینچ، فول اچ دی، باتری 5500 میلیآمپر است. مسئلهای که وجود دارد این است که پیشبینی میشود تا در سریهای جدید هوآوی دیگر از اپلیکیشن های گوگل پشتیبانی نشود. به جای آن خود هوآوی از برنامه خاص خود استفاده کند.
البته این سریها دارای سری لایت و پرو هم هستند. تفاوت در سختافزار و صفحه نمایش مهمترین تفاوت اینها با هم دیگر است.
سری Mate
خانوادهای قدرتمندتر از سری پی و برای کسانی که به دنبال گوشیهایی با ویژگیهای حرفه هستند، این سری میتواند انتخاب اول باشد. مدیران این شرکت نمونههای سری میت را در برابر گلکسی نوت پیشرفتهتر کردند. اسند میت اولین گروه از این خانواده بود که در سال 2013 رونمایی شد. اندروید 4.1، پردازندههای سیلیکون K3V2، حافظه 1 تا 2 گیگابایت و دوربین عقب 8 مگابایت از ویژگیهای این سری بود. هرچه زمان میگذرد، قدرت این سریها بسیار پیشرفتهتر از گذشته شده است. باتریهای 4 هزار میلیآمپری از ویژگیهای اصلی سری میت هوآوی است که باعث تمایز آن با دیگر برندها شده است.
میت 30 آخرین سری است که در حال حاضر در بازار عرضه شده است. ویژگیهای این سری شامل:
- عرضه در 19 سپتامبر 2019
- دارای ابعاد 8.4×76.1×160.8 میلیمتر
- سیستمعامل EMUI 10 مبتنی بر اندروید 10
- پردازنده کایرین 990
- رم 8 با حافظه داخلی 128 گیگابایت
- دوربین سهگانه (واید 40 مگاپیکسل، تله فوتو 8 مگاپیکسل، اولترواید 16 مگاپیکسل)
- دوربین سلفی 24 مگاپیکسل
- باتری 4200 میلیآمپر
البته سری 30 میت دارای سریهای پرو لایت هم است. تفاوت در پردازنده و اندازه صفحه نمایش از جمله مهمترین موارد اختلاف بین این سری هستند.
دیگر سریهای هوآوی
دو سری بالا پرفروشترین سریهای هوآوی در بازار هستند. هرکسی که به دنبال خرید محصولات هوآوی است، بیشتر ترجیح میدهند که به دنبال سریهای معروف در بازار باشد تا اینکه از موارد ناشناخته البته از نظر آنها استفاده کنند.
از سری دی، اسند دی کوآد اولین نمونه گوشی بود که با پردازنده چهار هستهای وارد بازار شد. سپس بعد از آن اسند دی کوآد ایکس ال و دی 1 معرفی شد. تفاوت این اسند بیشتر در تراشههای پردازنده و باتری است. در بعضی از این سریها به ویژه دی 1 سعی شده تا از تراشه با پردازنده کمتری استفاده شود. به این صورت باعث مصرف باتری شده است. در واقع پرچمداران اسند دی برای آنهایی که به دنبال گوشی حرفهای با قیمت مناسب و کارایی معمولی هستند، کارایی عالی به حساب میآید.
اسند دبلیو گوشیهای غیراندرویدی است که البته نتوانست موفق آنچنانی را به دست بیاورد. همچنین فایرفاکس هوآوی هم در ادامه فروش با شکست مواجه شد. دیگر سری که توانسته به خوبی در بازار مشتریان زیادی را به دست بیاورد، سری Y است. سری Y از گوشیهای میان رده و اقتصادی هوآوی به حساب میآیند. گوشیهایی که در واقع هیچ چیزی از پرچمداران پی و میت کم ندارند. سری Y7 و Y9 دو سری بودند که در زمان عرضه خود توانستند فروش بسیار بالایی را به دست بیاورند.
دیگر سریهای هوآوی شامل نووا، جی، دبلیو، کیو، ایکس، تی و جی آر که هرکدام بر اساس ویژگیهای خود توانستند فروش بالایی را به دست بیاورند؛ اما هیچکدام مانند بالا محبوبیت جهانی را به دست نیاوردند.
هرسال که میگذرد، هوآوی چندین سری گوشی را معرفی کند که شامل میان رده و پرچمداران است. هوآوی که زمانی کمتر کسی به سراغ آن میرفت، امروزه در زمان عرضه هیچ محصولی از خود باقی نمیگذارد.