
با انواع پورت لپ تاپ آشنا شوید
>یکی از مواردی که در خرید لپ تاپ باید به آن دقت کنید، تعداد پورت و انواع آن است. در فهرست مشخصات هر لپ تاپی، تعداد پورتهای آن نوشته شده است؛ اما چالش از جایی شروع میشود که بیشتر کاربران اطلاعاتی در خصوص کارایی بعضی از پورتها ندارند. برای همین در این مقاله ما مهمترین پورتهای لپ تاپ را برای شما معرفی کردهایم.
مشخصات انواع پورتهای لپ تاپ
پورتهای USB
پورت USB که مخفف عبارت Universal Serial Bus است، رایجترین پورتهایی هستند که در هر لپ تاپی وجود دارند. از پورتهای یو اس بی برای انتقال فایل بین لپ تاپ و دیگر وسیلهها از جمله حافظه خارجی، فلش و غیره و همچنین برای اتصال قطعات دیگری از جمله موس و صفحه کلید استفاده میشوند. در حقیقت باید گفت که نام آشناترین پورتهایی هستند که حداقل یک عدد در هر نوع لپ تاپی میتوان مشاهده کرد.
پورتهای لپ تاپ به سه نوع مختلف تقسیم میشوند که هر کدام ویژگیهای مخصوص به خود را دارند:
پورت USB-A
این پورت یک کانکتور 4 پین است که در انواع و ورژن های مختلفی تقسیم میشود: USB 1.1، USB 2.0، USB 3.0 و USB 3.1.USB 2.0 عموماً به رنگ مشکی یا خاکستری است، در حالی که رنگ پورت USB 3.0 آبی یا فیروزهای است. البته به پورت یو اس بی 3.0، USB 3.1 نسل 1 هم گفته میشود. باید به این نکته هم اشاره کرد که USB 3.0 از نظر فنی دیگر وجود ندارد. برای همین اگر لپ تاپی با این پورت مشاهده کردید، باید گفت که مدل آن بسیار قدیمی است. نسخه دیگری از این پورت، USB 3.1 نسل 2 نام دارد که سرعت انتقال آن دو برابر نسل 1 است. در مشخصات هر لپ تاپ نوع هر پورت به طور کامل نوشته شده است.
USB-C
این جدیدترین پورت است که به سرعت در حال جایگزین شدن دیگر انواع پورتها میشود. این نوع پورت علاوه بر شکل باریک و کوچک، دارای 24 پین است که باعث شده تا سرعت آن نسبت به نوع A و B خیلی بیشتر است. در لپ تاپهای جدید که بدنه باریکی دارند، در حال حاضر فقط از پورتهای نوع C استفاده شده است.
پورت اترنت RJ-45
پورت اترنت RJ-45 امکان اتصال دستگاه را به اینترنت از طریق یک کابل را میدهد. این پورت دارای یک کانکتور 8 پین و اصولاً دارای دو رنگ LED وصل بودن و انتقال را نشان میدهند. هرچند در لپ تاپهای جدید دیگری خبری از این رنگها نیست. وجود این پورت در هر لپ تاپی ضروری است. با توجه به اینکه سرعت اینترنت در کشور ما خیلی بالا نیست و قطع و وصل شدن میتواند کاربران اذیت میکند، با داشتن این پورت، حداقل خیالتان راحت است که از تمامی پهنای باند موجود میتوانید استفاده کنید.
پورت SD Card
از این پورت برای انتقال فایل از طریق کارت اس دی استفاده میشود. استفاده از این نوع پورت خیلی کم است و بیشتر برای آنهایی که میخواهند عکسها یا فایلهای دوربین عکاسی و موبایل ذخیره شده در حافظه خارجی آنها را به لپ تاپ منتقل کنند، استفاده میشوند.
پورت HDMI
پورت HDMI امکان انتقال انواع فایلهای صدا و ویدئویی بین لپ تاپ و دیگر وسیلههایی از جمله مانیتور، پروژکتورها، کنسولهای بازی و غیره میدهد. آخرین نسخه HDMI 2.1 است. البته در لپ تاپهای قدیمی از نسخه HDMI 2.0 یا HDMI 1.4 استفاده میشود. نسخه جدید نسبت به نسخههای قدیمی دارای ویژگی و قابلیتهای بهتری است؛ اما بخواهیم که از نظر شکلی مقایسه کنیم، خیلی سخت است. هر دو پورت دارای 19 پین هستند.
4 نوع پورت HDMI وجود دارند که برخلاف نسخهها، از طریق بررسی ظاهری میتوان آنها را تشخیص داد. این پورتها شامل نوع A (استاندارد)، نوع C (مینی)، نوع D (میکرو) و نوع E هستند. فقط در بین اینها نوع E در موتورهای خودرویی استفاده میشود. نوع C و D هم در تبلت ها، دوربینهای دیجیتال و دیگر وسایل کوچک به کار میروند.
پورت Display
این پورت هم دارای کانکتور 20 پین است و باعث انتقال سیگنالهای تصویری و صوتی بین لپ تاپ و نمایشگرهای خارجی مانند مانیتور استفاده میشود. این پورت به دو نوع تقسیم میشود: استاندارد و مینی. نوع مینی بیشتر در تبلت های سرفیس مایکروسافت و مک بوک اپل میتوانید مشاهده کنید. نوع بزرگتر که در لپ تاپهای معمولی به کار میرود و دارای یک ضامن قفلی هستند که مانع از جدا شدن به یکباره آن میشوند.
پورت تاندربولت 3
با اینکه این پورت شبیه به USB-C است؛ اما پروتکل کاری این دو با هم متفاوت است. البته در حقیقت باید گفت که پورت تاندربولت 3، یک نوع یو اس بی C است؛ اما سرعت انتقال آن، 4 برابر آن است. همچنین تاندربولت 3 میتواند به عنوان یک پورت USB-C عمل کند؛ اما برعکس آن امکانپذیر نیست.
پورت VGA
این نوع پورت ممکن است که در تمامی لپ تاپ به ویژه نسلهای جدید وجود نداشته باشد. این پورت خیلی قدیمی است و فقط برای انتقال دادههای تصویری استفاده میشود. برای آنهایی که میخواهند دستگاه لپ تاپ خود را به یک نمایشگر خارجی از جمله مانیتور یا حتی پروژکتور وصل کنند، پورت VGA گزینه عالی خواهد بود. البته تلویزیونهای جدید از جمله 4K دیگر از این پورت به درستی پشتیبانی نمیکنند.
اینها مهمترین پورتهایی هستند که در حال حاضر در بیشتر لپ تاپها شما میتوانید مشاهده کنید. باید گفت که شناسایی درست پورتها اهمیت زیادی دارد؛ به ویژه اینکه اگر قصد اتصال لپ تاپی را به دستگاه خارجی برای استفاده خاصی را دارید.
مطالب مرتبط:
چگونه از وجود پورت USB 3.0 در لپ تاپ مطمئن شویم؟
معرفی انواع مختلف صفحه کلید لپ تاپ
چه لوازم جانبی ای برای لپ تاپ تهیه کنبم؟