سلام دوست من وقت بخیر

چه زمانی باید گوشی موبایل را عوض کرد؟

چه زمانی باید گوشی موبایل را عوض کرد؟

>

هر گوشی موبایل طول عمری دارد. بعد از آن بگذرد، کم کم به اصطلاح بازی‌های اعصاب خورد کنش شروع می‌شود و سر ناسازگاری خواهد گذاشت. باتری‌اش زود به زود تمام می‌شود، صفحه لمسی آن دیگر به درستی کار نمی‌کند، در حین کار توقف یا همان هنگ زیادی می‌کند و مشکلات دیگر که واقعاً استفاده از گوشی را برای کاربران سخت‌تر خواهد کرد. این‌ها در واقع پیام هستند. پیامی که به صاحب گوشی خود می‌گویند که دیگر عمر این گوشی به سر آمده و باید عوض شوند؛ اما آیا فقط هر موقع که باتری گوشی خراب شد، نشان‌دهنده تعویض آن است؟ یعنی دلایل دیگری وجود ندارند؟

در این مطلب تمامی نشانه‌هایی تعویض گوشی و خرید نمونه جدید را نوشته‌ایم. البته باید گفت که سهم هر کدام متفاوت است؛ اما به هر حال باید به آن‌ها توجه کرد.
 

نشانه‌های عوض کردن گوشی

 
 

انجام نشدن به روزرسانی


هر گوشی جدیدی که وارد بازار می‌شود، تقریباً از آخرین نسخه سیستم عامل و اپلیکیشن ها پشتیبانی می‌کند. برای این تقریباً را نوشتیم که شاید ویژگی سخت افزاری گوشی برای اجرای بعضی برنامه‌ها کافی نباشد. به هر حال گوشی‌های جدید سعی می‌کنند که خود را به روز کنند؛ اما سرعت تغییرات تکنولوژی به حدی زیاد است که بعضی گوشی‌های موبایل خود را نمی‌توانند به آن‌ها برسانند. از نظر پشتیبانی سخت افزاری و برنامه‌ای، عمر گوشی هوشمند امروزی حدود دو سال است؛ یعنی اگر مدل موبایلی از تمامی اپلیکیشن ها تا الآن پشتیبانی کند، معلوم نیست که دو سال دیگر قادر به پشتیبانی آن‌ها هم است یا خیر.

 طراحی برنامه‌های خود همیشه سعی می‌کنند تا برنامه‌های خود را با آخرین نسخه سیستم عامل تطبیق دهند. تا مدتی نسخه‌های قبلی قابل به روزرسانی هستند؛ اما در یک جایی این بروزرسانی متوقف می‌شود و حتی دیگر پشتیبانی هم نخواهد شد. در اینجا است که کاربران نسخه‌های قدیمی به مشکل برمی‌خورند.

البته مشکل فقط مربوط به برنامه‌های گوشی نیست. وقتی سیستم عاملی عرضه می‌شود تا مدتی آپدیت‌هایی برای آن در بازار وجود دارند. بعضی برندهای گوشی از طریق ارسال نوتیفیکشن به کاربران گوشی خود در سراسر جهان این مسئله را اعلام می‌کنند؛ اما باید گفت که این به روزرسانی فقط مربوط به همان نسخه سیستم عامل است و نمی‌توان OS جدید را نصب کرد. به هر حال هر OS به مشخصات سخت افزاری خاصی نیاز دارد.

خیلی خلاصه باید بگوییم که دیگر امکان هیچ به روزرسانی در گوشی وجود ندارد. به عبارتی هر وقت کاربر روی دکمه Update ضربه زد، با عبارت پشتیبانی نشدن از نسخه به دلیل پایین بودن سخت افزار گوشی مواجه خواهد شد.
 

انجام تنظیمات به صورت مکرر


همه گوشی‌ها ممکن است که به دلایلی دچار مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری شوند. بهترین کار برای تعمیر یا از بین بردن مشکل، ریست کردن و بردن آن به حالت اولیه کارخانه است. انجام این کار برای یک گوشی سالم نهایتاً دو بار است؛ اما اگر تعداد دفعات تعمیر گوشی در ابتدا به شش ماه یک بار و بعد ماهی دو بار رسید، دیگر باید گفت کم کم به فکر خرید یک مدل جدید بود. این مدل دیگر کار خود را کرده است و جوابگو نخواهد بود.

البته حتماً برای تعمیر، گوشی را باید به یک مرکز تعمیراتی معتبر برد. بعضی مشکلات به وجود آمده برای گوشی‌های هوشمند به دلیل تعمیر نشدن درست آن‌ها است. حتی باید گفت که یک اقدام در تعمیر می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدیدتر و پیچیده‌تری شود. به هر حال اگر خراب شدن موبایل دیگر برای آن عادی شده باشد، باید به فکر تهیه مدل جدید بود.
 

زود تمام شدن باتری


در حالت کلی شارژ باتری‌های هوشمند زودتر از حالت معمولی استفاده می‌شود. استفاده از اپلیکیشن خود یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث می‌شود تا شارژ باتری‌ها سریع‌تر تمام شود؛ اما این زود تمام شدن باتری در صورت استفاده زیاد از برنامه‌ها است. در حالت عادی گوشی‌های هوشمند می‌توانند تا دو روز شارژ را نگه دارند؛ اما زمانی که می‌رسد که در هنگام استفاده نکردن از گوشی، شارژ باتری خیلی زود تمام می‌شود. در حقیقت باید همیشه یک شارژر همراه در کنار بود تا گوشی را شارژ کرد. این نشان می‌دهد که عمر باتری دیگر به سر آمده است و باید عوض کرد؛ اما مسئله اینجاست که بیشتر باتری‌های گوشی‌های هوشمند قابل تعویض نیست. در چنین موقعی تنها راه عوض کردن خود گوشی است.

البته در خصوص باتری باید به یک نکته توجه کرد. همیشه تمام شدن زود به زود باتری نشان‌دهنده تعویض گوشی است. باید گفت که شاید باتری به مشکلی برخورد کرده است؛ اگر امکان تعویض باتری است، دیگری نیازی به خرید مدل موبایل جدید نیست؛ اما در گوشی‌های هوشمند، هر وقت باتری دیگر کارکرد قبلی خود را نداشت، دیگر قابلیت‌ها هم دیگر آن کیفیت اولیه در کارکرد خود را ندارند.
 

دوستان به موبایل می‌خندند


این مسئله جدی است. وقتی گوشی به روز نباشد، در واقع بهانه دست دیگران داده‌ایم که به گوشی ما بخندند. البته انتخاب مدل گوشی سلیقه‌ای است و کسی نمی‌تواند در این زمینه به دیگری ایرادی بگیرد؛ اما وقتی در این روزها همه کارها با استفاده از گوشی و به صورت اینترنتی انجام می‌شود، نداشتن گوشی مناسب می‌تواند حس بدی به فرد در آن لحظه بدهد. البته اگر کسی سن بالایی نداشته باشد، نمی‌توان به آن خرده گرفت؛ اما برای یک جوان که متوجه تغییرات و پیشرفت تکنولوژی هم می‌شود، واقعاً نداشتن یک گوشی مناسب می‌تواند برای او دردسرهایی ایجاد کند. در واقع وقتی موبایل کسی به روز نیست، این احساس به او دست می‌دهد که از دیگران عقب است و گوشی نشینی را پیش می‌گیرد. گوشی‌های هوشمند ارزان قیمتی در بازار وجود دارند که اتفاقاً از نظر تکنولوژی به روز هستند؛ اما امکانات زیادی ندارند، حداقل باید گفت که کار راه‌انداز هستند.
 

به روزرسانی زیاد


در مورد اول نوشتیم که امکان به روزرسانی وجود ندارد. حالا این امکان است؛ اما همیشه باید این کار را انجام داد. در حقیقت امروز که گوشی از نظر نرم افزاری به روز شد، باز هم فردا باید به روز شود. همچنین اگر اپلیکیشنی باز امروز به روز شد، باز هم باید چند روز دیگر باید به روز شود. در حقیقت آپدیت‌های مکرر که می‌تواند کلافه کننده باشند. این مسئله می‌تواند یکی دلایل پایان عمر گوشی باشد که دیگر قادر به پشتیبانی از برنامه‌های جدید نیست و همیشه سعی می‌کند تا خود را با چند آپدیت، کارایی خود را نگه دارد.
 

منتقل نشدن صدا


همه شرایط از نظر آنتن دهی بسیار خوب است؛ اما نه صدا را می‌توان به صورت واضح از طرف مقابل شنید و حتی صدای ما هم به طرف ضعیف خواهد بود. برخی فکر می‌کنند که این مشکل آنتی دهی گوشی است؛ اما باید گفت که برعکس، این میکروفن و بلندگوی موبایل است که در اثر استفاده زیاد کارایی خود را از دست داده و فرسوده شده است. شاید با تعمیر بتوان آن‌ها را درست کرد؛ اما باید گفت که این مسئله کاملاً موقتی بوده و باز هم بعد از چند ماه، این مشکل وجود خواهد داشت. باید گفت وقتی قطعه الکترونیکی طول عمرش تمام می‌شود، دیگر با تعمیر و جایگزینی نمی‌توان توقع همان کار اولیه را از آن داشت. باید سریع عوض کرد.
 

کار نکردن تاچ اسکرین


صفحه تاچ اسکرین دیگر به درستی کار نمی‌کند. برای انجام یک کار ساده باید چند بار روی صفحه ضربه زد یا آن را به سمت راست یا چپ کشید. صفحه‌های تاچ در اثر استفاده زیاد کارایی اولیه خود را از دست می‌دهند. وقتی کارایی خود را از دست بدهد، دیگر نمی‌تواند مانند گذشته با آن کار کرد. وقتی تماسی گرفته می‌شود، باید چند بار روی دکمه سبز اشاره کرد تا ارتباط برقرار شود. باید گفت که صفحه تاچ چیزی نیست که بتوان آن را عوض کرد. قیمت بعضی صفحات تاچ به حدی بالا است که اگر مقداری روی پول گذاشت، می‌توان یک نمونه جدید و حتی باکیفیت و ویژگی‌های بالاتری خریداری کرد.
 

حل نشدن مشکلات گوشی


مشکلات گوشی به هیچ وجه دیگر قابل برطرف شدن نیستند. هر بار که یک عیب برطرف می‌شود، یک بخش دیگر دچار مشکل خواهد شد. به عبارتی باید گفت که کاربر همیشه با یک مشکلی در گوشی خود مواجه خواهد شد و باید برای برطرف کردن هر کدام هزینه‌های زیادی را بپردازد. این مسئله اصلاً شاید به به روز نبودن موبایل ارتباطی نداشته باشد. در حقیقت بعضی مشکلات سخت افزاری به دلایلی از جمله زمین خوردن به وجود می‌آیند که دیگر قابل برطرف شدن نیستند. در چنین مواقعی بهترین کار خرید یک نمونه جدید است.
 

دیگر موارد تعویض موبایل


برای آن‌هایی که به دنبال عکاسی حرفه‌ای با گوشی موبایل خود هستند، آمدن مدل‌های جدید این نوید را به آن‌ها می‌دهد که امکان عکس گرفتن باکیفیت را دارند. به هر حال در هنگام خرید امکان بررسی مشخصات دوربین گوشی موبایل وجود دارد؛ اما برای آن‌هایی که عکاس هستند، به روز بودن دوربین و بالا بودن ویژگی‌های آن اهمیت زیادی دارد.

برای آن‌هایی باید فایل های زیادی را در گوشی خود ذخیره کنند، داشتن یک نمونه با ظرفیت کم می‌تواند آن‌ها را به دردسر بیندازد. حتی با وجود قرار دادن حافظه ذخیره سازی، باز هم مشکل ظرفیت ذخیره سازی وجود دارد. در چنین موقعیت‌هایی، کاربران بهتر است که به دنبال خرید یک نمونه جدیدتر بروند.

باید گفت که نشانه‌های تعویض گوشی همیشه مربوط به به روز نبودن سخت افزاری یا نرم افزاری آن نیست. گاهی مشکلاتی در استفاده به وجود می‌آید که چاره‌ای جز خرید یک موبایل جدید نیست. فقط باید در خرید دقت کرد که ویژگی‌های فعلی از قبلی بهتر باشند.

 
 
 
 

پیام ها و نظرات