سلام دوست من وقت بخیر

چگونه از کرونا در محیط کار در امان بمانیم؟

چگونه از کرونا در محیط کار در امان بمانیم؟

>


واقعاً می‌توان از کرونا در امان ماند؟ اصلاً می‌توان جلوی ورود ویروس را به بدن گرفت؟ آن هم در شرایطی که متخصصان گفته‌اند تا آخر اردیبهشت 99، 70 درصد مردم خواهند گرفت. حتی این نکته را هم تأکید کرده‌اند که خیلی از افراد کرونا می‌گیرند؛ اما متوجه نمی‌شوند و به اصطلاح این ویروس را از بدن خودشان دفع می‌کنند. باید گفت می‌توان از هر چیزی حتی کرونا در امان بود؛ اما به شرطی که اصول بهداشتی را رعایت کنیم.

از زمان شیوع کرونا تا الآن، بارها متخصصان بهداشتی در رسانه‌های مختلف از جمله تلویزیون در خصوص راهکارهای بهداشتی جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا گفته یا نوشته‌اند. در روزهای عید که بیشتر مردم خانه مانند تا حدی به هر حال می‌توانستند نکات بهداشتی را رعایت کنند؛ اما بعد از عید و روزهایی که باید به سر کار بروند، چه کاری باید کرد که در امان ماند؟

در ادامه ما قصد داریم تا چند روش تائید شده را از طرف سازمان جهانی بهداشت برای دوری جستن از کرونا برای شما بنویسیم.
 

روش‌های در امان ماندن از کرونا


فاصله یک متری با همکار یا مشتری

تعارف را کنار بگذارید. این ویروس شوخی ندارد. اگر کسی از تذکر شما برای رعایت فاصله ناراحت شد، خیلی بهتر از گریبان شدنتان با این ویروس است. با همکار خود فاصله یک متری داشته باشید. اگر صندلی‌تان کنار هم است، میز خود را با فاصله قرار دهید. اگر قصد صحبت هم با او را دارید، حتماً این فاصله را هم رعایت کنید. البته مراقب باشید که به دلیل این فاصله بلند با هم صحبت نکنید تا مزاحمتی برای دیگران ایجاد نشود. البته این فاصله را باید در هنگام خرید به ویژه سوپرمارکت‌ها و دیگر موقعیت‌ها هم در نظر گرفت.

وسایل بهداشتی تهیه کنید

ماسک بهداشتی و دستکش لاتکس تهیه کنید. متأسفانه این روزها پیدا کردن ماسک و دستکش خیلی سخت شده است؛ اما چاره‌ای نیست. ویروس چیزی نیست که قابل دیدن باشد و شما نمی‌دانید که نفر قبلی آیا کرونا داشته یا ناقل بوده یا نه. پس حداقل با ماسک و دستکش از ورود آن به بدن خود جلوگیری می‌کنید. استفاده از این وسیله برای کارمندان فعال مانند بانک که با افراد غریبه‌ای زیادی سروکار دارند، باید در اولویت قرار بگیرد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که دستکش و ماسک وسایل یکبار مصرف هستند. لازم است که حتماً هر بار بعد از استفاده آن‌ها را دور بیندازید. همچنین اینکه از دستکش‌های پلاستیکی استفاده نکنید، برای اینکه چنین دستکش‌هایی خاصیت جلوگیری از نفوذ میکروب و ویروس را ندارند.

ضدعفونی کنید

دقت داشته باشید که باید ضدعفونی کنید، نه الکلی. متأسفانه در اوایل تصور غلطی به وجود آمده بود که الکل صنعتی خاصیت ضدعفونی دارد و مردم از آن برای از بین بردن کرونا روی تمامی سطوح استفاده می‌کردند. الکل صنعتی نه تنها خاصیت ضدمیکروبی ندارد، بلکه باعث بروز بیماری پوستی هم می‌شود. بهتر است که از الکل سفید استفاده کنید. خوشبختانه در حال حاضر مواد ضدعفونی در داروخانه‌ها به‌وفور پیدا می‌شود. تمامی سطوح شرکت به ویژه آن‌هایی مانند خودکار یا زونکن که بیشتر بین افراد تبادل می‌شود، حتماً ضدعفونی کنید. اگر هم ندارید، پد الکلی هم جایگزین مناسبی برای استفاده است.

همیشه دستمال داشته باشید

به هرحال شاید در محیط‌های شرکت خصوصی نتوان ماسک زد. جلسه‌ای هست یا قرار است که صحبتی آرام با کسی داشته باشید. اصلاً کسی کرونا ندارد و نیازی به زدن ماسک نیست؛ اما این دلیل نمی‌شود که اصول بهداشتی رعایت نشود. حتماً هنگام عطسه و سرفه دستمال جلوی بینی و دهان خود بگیرید. همچنین این دستمال را در یک ظرف سطل آشغال در دار بیندازید.

به صورتتان کاری نداشته باشید

اصلاً به صورت خود دست نزنید. اگر خارش در هر جایی از صورت خود حس کردید، یک دستمال حداقل کاغذی برداشته و با آن صورت خود را بخارانید یا کثیفی را از روی تمیز کنید.

دست‌های خود را با آب و صابون بشویید

یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا، شست و شوی مداوم دست و صورت با آب و صابون است؛ به ویژه هنگامی که از بیرون وارد محیط کار خود می‌شود یا دست به وسایل مشترک شرکت می‌زنید. در روز حداقل چند بار دستان خود را با آب و صابون بشویید. اگر پوست دستتان حساس است، از مواد صابونی ساده استفاده کنید تا بعداً اذیت نشوید.

وسایل مشترک نداشته باشید

اگر تا قبل از کرونا وسایلی مانند خودکار مشترک دارید، حالا باید آن‌ها را برای خود اختصاصی کنید. به کسی هم اجازه ندهید که به وسایل شما دست بزند یا شما به آن‌ها دست بزنید. همچنین برای صدا زدن همدیگر به جای زدن روی شانه، نام هم را صدا کنید.

ناهار یا خوردنی مشترک هم نداشته باشید

تعارف خوراکی را کنار بگذارید. حداقل در این مدت، تعارف کردن را کنار بگذارید و اگر هم کسی از همکاران به شما خوراکی تعارف کرد، با رعایت احترام رد کنید. همچنین در وقت ناهار یا نماز، اجتماع نداشته باشید. اجازه بدید که نفر قبلی غذایش تمام شود و سپس شما برای خوردن بروید.

مسئله کرونا را جدی بگیرید. خدای نکرده اگر یک نفر از شما ناقل باشد، می‌تواند بقیه همکاران و حتی آن‌ها خانواده‌های خود را هم آلوده کنند. اگر می‌توانید که به محل کار نروید و دورکاری کنید، خیلی خوب است؛ در غیر این صورت حتماً توصیه‌های بهداشتی که در بالا نوشته شده و دیگر موارد جدید گفته شده توسط متخصصان را حتماً رعایت کنید. همه این‌ها برای حفظ سلامتی شما است.

مطالب مرتبط:

کسب وکار خود را با این 6 کار در بحران زنده نگه دارید
چگونه کرونا بر کسب‌وکارهای آنلاین و آفلاین تأثیر گذاشته است؟

پیام ها و نظرات